ESİRGEYEN VE BAĞIŞLAYAN ALLAH ' IN ADIYLA ... ALLAHU EKBER......
MÜSLÜMAN ÇOCUK  
 
  Dini Bilgiler 19.10.2017 09:03 (UTC)
   
 

                       DİNİ SUALLER

1- Rabbin kimdir ?
  Cevap: Allah.
2-Seni kim yarattı ?
  Cevap: Allah.
3-Sen kimin kulusun ?
  Cevap: Allah' ın kuluyum.
4- Allah kaçtır ?
  Cevap: Allah birdir.
5- Sen müslüman mısın ?
 
Cevap: Müslümanım Elhamdülillah.
6- Müslümanım demenin manası nedir ?
  Cevap: Allah'ı bir bimek, Kur'an-ı Kerim'i tasdik etmektir.
7- Ne zamandan beri müslümansın ?
 
Cevap: Galü Bela'dan beri müslümanım.
8- Dinin hangi dindir ?
   Cevap: İslam dini'dir.
9- Kitabın hangi kitaptır ?
   Cevap: Kur'an-ı Kerim'dir.
10- Kıblen neresidir ?
   Cevap: Kabe-i Muazzama'dır.
11- Kimin zürriyetindensin ?
   Cevap: Adem aleyhisselam'ın.
12- Kimin milletindensin ?
   Cevap: İbrahim aleyhisselam'ın.
13- Kimin ümmetindensin ?
   Cevap: Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)'in.
14- Peygamberimiz nerede doğdu ve şimdi nerede bulunuyor ?
   Cevap: Mekke'de doğdu. Elli yaşından sonra Medine'ye hicret etti. Şimdi Medine'de Ravza-i Mütahara'sındadır.
15- Peygamberimizin kaç adı vardır ?
   Cevap: Muhammed, Mustafa, Ahmed, Mahmud (s.a.v)'dir.
16- Peygamberimizin babasının adı nedir ?
   Cevap: Abdullah.
17- Annesinin adı nedir ?
   Cevap: Amine.
18- Ebesinin adı nedir ?
   Cevap: Şifa Hatun.
19- Süt annesinin adı nedir ?
   Cevap: Halime Hatun.
20- Dedesinin adı nedir ?
   Cevap: Abdülmüttalip.
21- Peygamberimize kaç yaşında peygamberlik gelmiştir ?
    Cevap: 40 yaşında.
22- Fiilen kaç yıl peygamberlik yapmıştır ?
   Cevap: 23 sene peygamberlik yapmıştır.
23- Kaç yaşında vefat etmiştir ?
   Cevap: 63 yaşında vefat etmiştir.
24- Peygamberimizin kaç kızı vardı ?
   Cevap: 1- Zeynep , 2- Rukiye , 3- Ümmü Gülsüm, 4- Fatıma.
25- Peygamberimizin kaç oğlu vardı ?
   Cevap: 1- Kasım , 2- Abdullah , 3- İbrahim.
26- Peygamberimizin torunlarının isimleri ?
   Cevap: Hasan ve Hüseyin (r.a)
27- Peygamberimizin hanımlarını sayarmısın ?
   Cevap: 1- Hz. Hatice, 2- Hz. Sevde, 3- Hz. Aişe , 4- Hz. Hafsa, 5- Hz. Zeynep Bin Huzeyme, 6- Hz. Ümmi Seleme, 7- Hz. Zeynep binti Cahş, 8- Hz. Cüveyriye, 9- Hz. Ümmü Habibe, 10- Hz. Safiyye, 11- Meymune, 12- Hz. Mariye (radiyallahü anhüm) validelerimizdir.
28- Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen peygamberlerin sayısı kaçtır sayarmısın ?
   Cevap: 28 'dir
Adem, İdris, Nuh, Hud, Salih, İbrahim, Lut, İsmail, İshak, Yakup, Yusuf, Eyyub, Şuayp, Musa, Harun, Davut, Süleyman, Yunus, İlyas, Elyasa, Zülkifl, Zekeriyya, Yahya, İsa, Üzeyr, Lokman, Zülkarneyn aleyhisselam ve Hz. Muhammed (s.a.v)'dir.
29- Peygamberimiz nerede doğdu, ne zaman hicret etti, şimdi nerede bulunuyor ?
   Cevap: 20 Nisan pazartesi günü 571 yılında dünyaya geldi. 622 yılında Mekke'den Medine'ye hicret etti. 8 Haziran pazartesi günü bir kuşluk vaktinde vefat etti.
30- Dört büyük Meleği sayar mısın ?
   Cevap: Cebrail, Mikail, İsrafil ve Azrail aleyhisselam'dır.
31- Dört büyük kitap hangi peygamberlere geldi ?
   Cevap: Tevrat Musa aleyhisselama,
                 Zebur  Davut  aleyhisselama,
                 İncil İsa aleyhisselama,
Kur'an-ı Kerim Rasulallah aleyhissalatu vesselam efendimize verilmiştir.
32- Suhuf nedir, hangi peygamberlere verilmiştir ?
   Cevap: Cenab-ı Hakk'ın dört kitaptan başka Cebrail aleyhisselam vasıtasıyla bazı peygamberlere gönderdiği sahifelere suhuf denir ki, bunlar 100 tanedir. Adem aleyhisselam'a 10, Şit aleyhisselam'a 50, İdris aleyhisselam'a 30 ve İbrahim aleyhisselam'a 10 suhuf verilmiştir.
33- 32 farzı sayar mısın ?
   Cevap: 6 imanın şartı: 1- Allah'a inanmak. 2- Meleklerine inanmak. 3- Kitaplarına inanmak.4- Peygamberlerine inanmak,5- Ahiret gününe inanmak.6- Kadere, Hayır ve Şerrin Allah'dan olduğuna inanmak.   
5 İslamın şartı: 1-Kelime-i Şahadet getirmek. 2- Namaz kılmak,. 3- Oruç tutmak. 4- Zekat vermek. 5- Hacca gitmek.
12 Namazın farzları: İçindekiler: 1- Hadesten taharet, 2- Necasetten taharet, 3- Setr-i Avret, 4- İstikbal-i Kıble, 5- Vakit, 6- Niyet.
Dışındakiler: 1- İftidah Tekbiri, 2- Kıyam, 3- Kıraat, 4- Rukü, 5- Secde, 6- Kaide-i  Ahire
Abdestin farzları: 1- Ellerini yüzünle beraber yıkamak.2- Kolları dirseklerle beraber yıkamak.3- Başını mesh etmek.4- Ayakları topuklarla beraber yıkamak.
Guslün farzları: 1- Ağzını bol su ile yıkamak. 2- Burnunu bol su ile yıkamak.3- Bütün vücudunu yıkamak.
Teyemmümün farzı: 1- Niyet, 2- Ellerini iki defa toprağa vurupbirincide yüzünü, ikincide de kollarımı mesh etmek, silmek.
34- Bir gün de kaç vakit namaz kılınır ?
   Cevap: Sabah, Öğle, İkindi, Akşam, Yatsı
35- Kaç tane kandil vardır ?
   Cevap: Mevlid kandili, Regaaip kandili, Mi'raç kandili, Berat kandili, Kadir gecesi.
36- Allah teala'nın zatiyye sıfatlarını sayar mısın ?
   Cevap: Vücud, Kıdem, Beka, Vahdaniyet, Muhalefetün lilhavais, Kıyam binefsihi.
37- Allah teala'nın subutiyye sıfatlarını sayar mısın ?
   Cevap: Hayat, ilim, Semi, Basar, İrade, Kudret, Kelam, Tekvin.
38- Allah teala'nın isimlerini sayar mısınız?
   Cevap: Allah Azze ve Celle'nin isimleri aşağıdaki resimde yazmaktadır. Allah sizlerden razı olsun.....











Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsmin:
E-mail adresin:
Mesajınız:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Muhammed Raşit Akdemir
  Anket


Bu siteyi nasıl buldunuz?
Çok iyi
İyi
İdare eder
Kötü
Çok kötü

(Sonucu göster)


  Reklam
  Çocuklar
Sevgili arkadaşlar, sizlerin yukarıdaki bölümleri, okuyup, ezberlemenizi istiyorum.
  Hadis
İlim öğrenmek her müslüman erkek
ve kadına farzdır. ( Hadis-i Şerif )
Sizin en hayırlınız Kuran ' ı öğrenen
ve öğreteninizdir. ( Hadis-i Şerif )
  Allah'ın güzel ismlerinden 10 tanesi
Rahman, Rahim , Melik, Kuddüs,
Selam, Mümin, Müheymin, Aziz ,
Cebbar , Mütekebbir... Sevgili
arkadaşlar, her hafta 10'ar tane
öğrenelim İnşallah...
  Peygamber Yıldızları
Halifeler:
Hz. Ebubekir , Hz. Ömer ,
Hz. Osman , Hz. Ali ....
Bugün 1 ziyaretçi (11 klik) kişi burdaydı!
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=RABBİM SİZLERİ ,VARILACAK EN GÜZEL YURT VE MEKAN OLAN , CENNETİNE KABUL EYLESİN..... AMİN....